Lukáši startoval si poprvé, jaké jsou aktuální dojmy?

Zatím nemohu hodnotit s chladnou hlavou. Spoustu emocí pracuje, je to rychlé, obrovská divácká kulisa, člověk se nesmí nechat strhnout.

Dobře, co říkáš přímo na okruh? 

Byl jsem se tady podívat poprvé minulý týden, samozřejmě se tady nedá nic trénovat, ale chtěl jsem se porozhlídnout, co a jak. To, že se tady jedou pouze dvě rozjížďky a závod je nevýhoda právě pro nováčky. Věděl jsem, že na prvních 10 jezdců mít určitě nebudu, protože jsou tady po několikáté. Trať vypadá velice jednoduše, ale opak je pravdou, pokud chceš držet tempo, musíš vědět, kde brzdit a jak rychle projet zatáčku. Ideální stopa je jen jedna. Takže čas naskakuje.

 

Říkal jsi, diváků spousty, užíváš si to, nebo tě to spíše znervózňuje?

Určitě se mi to líbí, na dromu  na tolik diváků nejsme zvyklí. Rozdáváš podpisy, fotky. Samozřejmě máš pak chvíli, kdy se potřebuješ soustředit, takže je lepší jít třeba na chvíli stranou a koncentrovat se na jízdu.

Co organizace?

Nezaznamenal jsem během víkendu žádný problém. Pouze v technické části trati línala voda z vozovky, to mělo vliv i na mojí jízdu. Ale za to organizátoři nemohli.

Jak hodnotíš svoji jízdu?

Upřímně, mohl jsem tlačit víc, v mojí jízdě byly rezervy. Věděl jsem, že čas jde cca o dvě vteřiny posunout, ale v tom případě bych musel přijmout větší riziko pádu. Ve výsledku, jestli dojedu na 15tém, nebo 12tém místě mi moc netrápilo. Někdo si říká, že možná nemám srdce závodníka, ale je potřeba hodně trénovat, nic není hned. Pokud vše půjde jako do teď, budou peníze i čas na trénink, věřte, že o mně soupeři ještě uslyší!!   Jak říká jeden můj známý, kohout ještě nekokrhal 🙂

Takže příští rok zase Dymokury, nebo ještě něco navíc?

Určitě chci dále zlepšovat časy na dromech. Letos to i díky lidem, kteří mi podporují trochu šlo. Tím chci poděkovat partnerům: Agentura 4pro, road-fanatics.cz, extrem-poster.com. Ale většinu stejně táhnu sám.  Jinak Dymokury ano, zbytek je předčasný. Jak už jsem říkal, musí držet technika, být dostatek financí i času. Na přírodní okruhy je třeba mít strašně zkušeností a ty je potřeba i nadále sbírat. Do Hořic se určitě nechystám, jestli otázka směřovala tam.

Na závodech jsme tě jako jednoho z mála viděli s Airbag vestou, má to smysl?

Doufám, že to nikdy nezjistím! Ale každá věc, která ti může zachránit život, nebo omezit případná zranění, je podle mě dobrá věc. Zvlášť na přírodním okruhu, kde se nekloužeš příliš dlouho po asfaltu, jako třeba na dromu, ale naopak můžeš do něčeho snadno narazit. Jezdci by na tohle měli pamatovat. Navíc tahle vesta jako jedna z mála nechrání jen krční páteř, ale i žebra, pánev a kostrč. A vychází to na necelých 12 tis. Pokud někdo chce, rádi poradíme, už s tím jezdíme celou sezonu.

Poslední věc, čekají tě letos, popř. tým ještě nějaké závody?

Čekají nás dva agenturní cupy. Jeden 13-14.září v Mostě a druhý poslední víkend v září na Slovakia ringu. Jelikož jde o poslední závody, bude to taková rozlučka se sezonou, takže, kdo chce zažít „pořádný bordel“ ať se přijede podívat.

Lukáši díky, ať se daří.

Také díky.