Agentura Wildmotors pořádala jako první závod na novém Polském okruhu Silesia ring nedaleko Opole. Zázemí okruhu ještě chybělo, ale dráha už je nějaký pátek hotová a tak se akce těšila velké účasti jezdců, kteří se na okruh chtěli podívat.

V „šestkách“ jel Michal Parma, Lukáš „cage“ Václavovič a Tomáš Peterka. A s trochou nadsázky se dá říct, že tito tři jezdci ovládli i páteční závod SSP Elite.

Jezdci Coppa, Brandtner, Wiesenberg patřící mezi roadracingovou špičku se vyhlašovali zvlášť. Jejich souboje byli ozdobou závodu, stejně jako souboj Michala Parmy a Lukáše Václavoviče. Lukáš stál na roštu čtvrtý, Michal pátý.

Na startu zavřel Lukáše, Pierre Coppa a tak se o pozici propadl právě za Michala.

V prvních třech kolech  si pozice několikrát vyměnili. Poslední dvě kola pak jezdili nalepeni za sebou. Lukáš s útokem čekal do posledního úseku, kde ovšem potkali tři jezdce, kteří byli o kolo zpět a to rozhodlo. Michal už pozici udržel a projel cílem o 0,3 desetiny vteřiny dříve.

Michal Parma:

Celé dva dny jsem hledal ideální stopu a snažil se dostat do tempa, počasí (40stupňů ve stínu) nám dávalo hodně zabrat. V závodě se mi povedl start, několikrát jsem si s Lukášem vyměnil pozici, postupem času mi docházely síly, Lukáš už mi ale nedokázal předjet a tak jsem skončil před ním.

Lukáš „cage“ Václavovič:

První seznamovací kola se mi okruh moc nelíbil, ale postupně jsem začal zrychlovat a přicházel okruhu na chuť. Dráha je velice technická, ve výsledku mi určitě pomohla k celkovému zlepšení jízdy.

V závodě jsem se cítil dobře, několikrát jsme se s Michalem předjeli, věděl jsem, že mám lepší poslední úsek dráhy, útok jsem si tak připravoval do poslední šikany na závěr závodu. Bohužel v posledním úseku jsme potkali jezdce o kolo zpět, kde mi jeden jezdec zavřel, Michal mi tak poodjel a předjetí už nebylo možné. Závod jsem nezvládl takticky, mohl jsem přejíždět dříve, prostor jsem, na to měl. I tak jsem vzhledem k dosaženým časům spokojený a odjíždím s dobrým pocitem.

Tomáš “ Petis“ Peterka

V závodě jsem si vypracoval více než 50m náskok na jezdce za mnou, bohužel jsem ztratil tempo a před koncem závodu mi jeden jezdec předjel.  Skončil jsem tak těsně za stupni vítězů. Okruh se mi líbil, je velice technický a náročný, určitě se na něj rád vrátím.