Lukáš Václavovič si po  startu držel pozici, bohužel v první levé zatáčce na „Áčku“ vylétl ze sedačky Pierra Coppa. Závod byl zastaven, protože jezdec zůstal ležet na dráze. Po restartu závodu začalo po druhém odjetém kole drobně pršet a polovina jezdců se dožadovala zastavení závodu, druhá polovina pokračovala dále. Závod byl nakonec opět přerušen a po 15-ti minutách opět restartován a zkrácen z původních 12ti na 6 kol. Poslední start měl Lukáš nejhorší, přesto bojoval ve 6-ti členné skupince o 10.pozici. Nakonec z toho bylo 19.místo (v rámci MČRPR 14.pozice a 2 body).

Tomáš Peterka měl pomalejší rozjezd, následně se dostával do tempa a závod dokončil na 32.místě před Petrem Plichtou a Anežkou Svobodovou, která zažívala premiéru v sedle Yamahy R6.

Míra Trnovec

Nedělní časy warm-upu mě vůbec nepotěšily. Nezbylo tedy už nic jiného, než se těšit na závod. Bohužel ani ten nedopadl. Cirka 20 minut před závodem se jdu do auta převléct, tam odhodím bundu s klíči a jdu si ještě odskočit. Když se vracím je zamčeno a klíče uvnitř. Na zadních dveřích dodávky není čidlo, takže systém zamykání neměl tušení, že už jsem v autě byl a dveře se zamkly.
Po zbytek dne jsem se snažil být aspoň k ruce ostatním. Příští zavody by měly být opět v Brně a to 18.5. s agenturou DFRA, kde bych se rád zdržel všech excesů a udělal dobrý výsledek.
Nakonec bych rád poděkoval sponzorům, týmu a všem co mi drží palce.

 

Fotogalerii ze závodu naleznete zde:

Instagram

Facebook

Silnicnimotorky.cz