Jak všichni určitě dobře víte, předchozí víkend se konal svátek road-racingu, tedy legendární závod 300 Zatáček Gustava Havla.

Původně náš tým Factory racing měl mít zástupce v obou nejprestižnějších třídách. Tedy volná do 600 – kde měl startovat Lukáš „cage“ Václavovič se startovním číslem 91 a ve třídě nad 600 pak Radovan Štěpáněk se startovním číslem 60.

Lukáš se zranil při pádu na okruhu v Brně, léčba bude probíhat několik týdnů. Další čas bude potřeba na opravu motocyklu, ze kterého moc nezbylo a nyní se čeká na nové díly.

Zpět ale do Hořic. Radovan startoval v Hořicích poprvé, takže základní cíl byl projít kvalifikací do závodu. To se povedlo. Dalším cílem bylo tak najíždět jedno kolo za druhým a co nejvíce načíst místní trať, která neodpouští žádné chyby. A tím posledním, nejdůležitějším cílem bylo dokončit oba dva závody. To se také podařilo. Dle Radovanovo slov příští rok zase o něco zrychlíme, je třeba jít krůček za krůčkem. Trať je opravdu nádherná a těžká, je potřeba jet hlavovu. Jinak nenastal během víkendu žádný problém a všichni jsme si závody moc užili. Díky patří všem zúčastněným, hlavně mechanikovi Mírovi Trnovcovi a Pavlovi Matuškovi za super oblečení, kterým jsme mohli reprezentovat.

První závod kategorie nad 600, kdy havaroval favorit Marek Červený skončil v pořadí: Didier Grams, Kamil Holán, Aleš Nechvátal.

Druhý závod, kdy pro změnu havaroval Kamil Holán, skončil po velkém boji nádledně: Marek Červený, Didier Grams, Aleš Nechvátal.